Through jungle & desert uitbreiding: onze review

Met het uitkomen van de laatste uitbreiding kon een review natuurlijk niet uitbljven. Hierbij de review van Anton:

Ontwijk jij de vijandelijke kogels in hitte van woestijn terwijl er amper plek is om je te verbergen? Of zoek je liever in de dichte jungle naar een vijand die achter elke struik op de loer kan liggen?
In de nieuwe Memoir’44 uitbreiding:  “through jungle & desert” is het allebei mogelijk. Op de zes voorgedrukte standaard scenario’s en twee overlords staat de strijd in Noord-Afrika en de pacific centraal. Om de strijd nog spannender te maken zijn er voor beide gebieden nieuwe combat kaarten ontworpen. Deze geven onverwachte voordelen of verrassingen die de strijd in je voordeel kunnen beïnvloeden.

In de verpakking vind je niet alleen de 4 noord-Afrika en 4 Pacific scenario’s, maar ook de eerder genoemde combat kaarten en een set badges en tokens die nodig zijn om te spelen. Zelf heb ik al een aantal scenario’s gespeeld en ze beloven veel spektakel.

Een aantal woestijn scenario’s zijn tank gevechten in redelijk open terrein die door de combat kaarten een leuke draai krijgen door bijvoorbeeld de mogelijkheid om je troepen in te graven na het vechten of door een zandstorm je tegenstander dwars te zitten en zelf het initiatief te grijpen.  

De jungle scenario’s zijn onder andere felle close combat gevechten die met gebruik van de nieuwe combat kaarten een verrassende wending krijgen doordat je bijvoorbeeld snel door jungle kan bewegen of een hinderlaag kan leggen voor je tegenstander.

Tot slot: Door de voorbedrukte scenario’s zijn is het klaarzetten zo gebeurt. Door het terrein, de combat cards en de opstelling van de troepen zijn de potjes meestal niet van lange duur waardoor je snel een aantal keer kan spelen. Door dit laatste speelt geluk een grotere rol, wat gezien kan worden als een nadeel van deze battlemap serie.
Al met al is de deze nieuwe uitbreiding echter een mooie aanvulling op je memoir’44 collectie. De nadelen wegen zeker niet op tegen de voordelen die deze uitbreiding biedt. De combat kaarten zijn te gebruiken bij alle vorige en komende scenario’s die hetzelfde strijdtoneel omvatten en de scenario’s zijn leuk en intens om te spelen.