Over ons

IMG_1713

Memoir’44 Brigade Nederland

Onze missie is:
1. Meer mensen kennis laten maken met het spel Memoir’44.
2. Bestaande spelers beter maken en meer spelvreugde te bieden

De Memoir’44 Brigade is een spelclub die zich richt op het spel Memoir’44. Ons doel is niet om van oorlog een spelletje te maken. Wat wij wel willen is om op een ontspannende manier samen een spel te spelen met een historisch thema. Hierbij hopen we op een toegankelijke manier meer interesse te wekken in de gebeurtenissen van de tweede  wereldoorlog.
Ontspanning en serieuze zaken kunnen op deze manier samenkomen.

Bovenstaande speelde al langer bij een aantal leden van M44brigade.nl.  Er werden al individuele memior’44 dagen georganiseerd maar hier waren in de organisatie nog niet veel mensen bij betrokken. De Memoir’44 Belgium Open van 2013 veranderde echter alles. De vijf Nederlandse deelnemers waren vastbesloten om ook terug in Nederland Memoir’44 een wat stevigere basis te geven. Een week lang werd er (digitaal) gebrainstormd  en werden er concrete plannen gemaakt. De belangrijkste daarvan zijn deze website en het organiseren van het eerste toernooi in maart 2014. Inmiddels zijn we zo ver dat we in 2015 een memoir Dutch Open organiseren (zie elders op de site).

Is je interesse gewekt? Kom dan een keertje meespelen. We demonstreren het spel regelmatig op verschillende speldagen van Ducosim in het land en organiseren ook zelf speldagen. Ken je het spel nog niet, ben je beginner of een veteraan, dat maakt niet uit, iedereen is welkom. Kijk hiervoor in de agenda.

Overzicht van spelers in Nederland

Hieronder vind je een overzicht van Memoir 44 spelers in Nederland. Natuurlijk niet álle spelers, maar mensen die het spel aardig vaak spelen en graag een potje met jou zouden spelen. Mail naar info@m44brigade.nl en wij brengen je graag in contact!