In Memoriam Eric van der Ven

In Memoriam

Eric van der Ven / Grandnagus

Waar we normaal goed nieuws melden is het nu tijd om zeer triest nieuws te melden. Eric van der Ven, bij ons ook bekend onder zijn psuedo Grandnagus, is overleden.

Wij leerden Eric kennen op diverse spellenbeurzen waar hij en wij druk waren om andere mensen te enthousiasmeren voor de diverse borspellen. Al snel speelde Eric mee op onze spelavonden, speldagen en toernooien en hielp ook af en toe bij een demo (als zijn andere spelletjes dat toelieten 🙂 ) Bij de spelgelegenheden was hij betrokken maar ik genoot vooral van zijn stille aanwezigheid en als hij beschouwend achterover leunde en genoot van de opwinding en jolijt van andere spelers.

Bij het spelen was resultaat voor Eric niet zo belangrijk, maar we mochten altijd proberen om hem iets meer van memoir’44 bij te brengen. En door de jaren heen verbeterde zijn spel ook wel wat 😉 . Maar waar hij vooral van genoot was de gezelligheid en kameraadschap die de Memoir’44 gemeenschap zo eigen is. Zo had hij in eerste instantie afgezegd voor de Memoir’44 Dutch Open van dit jaar omdat hij zelf niet meer kon rijden. Maar binnen het uur meldde André/Ace Two zich om hem op te halen en weer naar huis te brengen zodat hij toch kon deelnemen. Helaas moest hij later wegens gezondheidsredenen toch weer afzeggen waardoor we hem dit jaar hebben moeten missen.

Eric had zelf geen Memoir’44 in huis behalve de scenario’s en goodies van de diverse Dutch Opens waaraan hij deelnam. Een daarvan was het treintje dat we aan de deelnemers van de van de Dutch Open 2018 cadeau deden waarop je een soldaat en een tank kon zetten. Dat hij het treintje thuis had staan zonder soldaat en tank vond hij niet leuk. Daarom benaderde hij mij op een speelavond of hij één soldaat en één tank kon krijgen. En waar we normaal gesproken ons materiaal met hand en tand verdedigen vonden éen soldaat en één tank hun weg naar Erics treintje. Met veel plezier vertelde hij in de jaren er na dat hij nu wel wat officieel Memoir’44 materiaal in huis had. En je zag hem genieten. Een voorbeeld van hoe bescheiden je kan zijn. 🙂

Eric, we zullen je niet meer zien op de slagvelden van Memoir’44 en bij onze speldagen en demos. Ik ga je rustige, beschouwende en in stilte genietende aanwezigheid missen.

En ik hoop dat ook wij de bescheidenheid kunnen opbrengen om zo tevreden te zijn met één soldaat en één tank.